Plats: Bortamatch
Referat: IK Eos - Malbas
Kajsa Lundahl med säsongsbästa mot IK Eos
2022-12-21 06:49

Malbas tog sin andra raka seger igår när man mötte IK Eos borta och kan nu fira jul med en liten segersvit. Det unga Eos kämpade väldigt bra och det var inte förrän i mitten av den sista perioden Malbas kunde stå för det avgörande rycket. Vinst med 74-64.

Efter förra veckans batalj mot Helsingborg var det dags för ännu en skånsk motståndare, IK Eos utvecklingslag i Basketettan. Lundensarna har ju ett lag i SBL Dam och har bara spelare födda på 2000-talet i sitt utvecklingslag.

I Malbas finns flera spelare med bakgrund i IK Eos, såsom Kajsa Lundahl, Vendela Genell, Elin Ekdahl och Thea Fischer så matchen betydde nog lite extra för båda sidor. Gästerna från Malbas attackerade direkt och kunde gå upp till en ledning med 2-11. Hemmalaget, coachade av Olle Karlsson, kunde dock replikera och var faktiskt i ledningen i halvtid med 37-33.

I den tredje perioden följdes lagen åt och det var inte förrän i mitten av den fjärde perioden Malbas gick på en 2-12 run som avgjorde matchen. Noterbart är att Sofia Gustafsson satte säsongsbästa med 11 returer, likaså Kajsa Lundahl som med sina 16 poäng fördubblade sitt säsongsbästa sedan tidigare.

IK Eos - Malbas 64-74 (37-33)

Poäng Malbas: Elin Ekdahl 19, Vendela Genell 17, Kajsa Lundahl 16, Thea Fischer 8, Elin Hållenius Robertsson 6, Sofia Gustafsson 5, Ya Ida Juwara Sköld 3.