Plats: Bortamatch
Referat: RIG Mark - Malbas
Malbas slog RIG Mark borta
2023-02-05 18:45

Malbas tog ännu en meriterande bortaseger när man vann mot RIG Mark med 82-72. En av nycklarna till den sjunde raka segern var den imponerande straffkastprocenten, damerna satte hela 22 av 24 försök.

RIG Mark är ett av de bättre lagen i Basketettan södra så en tuff match var väntad. Dessutom spelar Malmöiterna Ella Hallonqvist, Kenyah Klintman och Lova Stålgard för basketgymnasiet. Men det var gästerna som satte plattan i mattan direkt från start.

I slutet av den första perioden satte Molly Melin en lay up fram till 20-9 som också blev resultatet. I den andra perioden fortsatte Malbas på samma spår men hemmalaget fick igång skyttet och kunde reducera fram till 38-32 i halvtidsvilan.

Men RIG Mark kom aldrig närmare än 5 poäng - Malbas kunde tack vare väldigt hög skottprocent hålla undan till sin sjunde raka seger och ett 13-4 record i serien. Något liknande kommer att behövas på onsdag när Lobas kommer på besök, säkerligen svårt revanschsugna efter förlusten hemma i Lomma mot Malbas.

RIG Mark - Malbas 72-82 (32-38)

Poäng Malbas: Elin Ekdahl 26, Vendela Genell 16, Thea Fischer 16, Ester Kapetanovic 7, Sofia Andreasson 6, Molly Melin 5, Sofia Gustafsson 4, Elin Hållenius Robertson 2.