Plats:Heleneholms sporthall
Referat: Malbas  - Norrköping Dolphins
Trög start vändes till storseger
2023-03-05 16:38

Gästerna från Norrköping rivstartade men ingen stress syntes hos Malbas. Istället kunde hemmalaget vända på underläget och defilera fram till en seger med 68-40. Det var Malbas elfte raka seger i Basketettan.

Trägen vinner. Efter ett sällsynt tätt lock på korgen de första fem minuterna ledde bortalaget länge med 3-10. Men Malbas stressade inte och Vendela Genell fortsatte att lita på sin bössa. Det gjorde hon rätt i. Med tre raka 3-poängare vände hon på matchen och därefter såg Malbas aldrig tillbaka.

Matchbilden var därmed lite annorlunda än vanligt då Malbas ofta sätter plattan i matten direkt från start för att få upp aggressiviteten och intensiteten i spelet. Tack vare bra skytte av Norrköping fungerade det inte och möjligtvis skulle detta ha varit ett problem i början av säsongen. Men inte nu.

Malbas fortsatte att spela runt bollen, även om coach Ardalan helst skulle sett ännu mer bollrörelse, för att hitta öppna skott. Inte heller när Norrköping ställde upp en väldigt saggande zon skapade det några större problem. Bra high low-spel och bra skytte neutraliserade denna. Malbas sänkte hela 13 treor under matchen och eftersom försvaret är så pass bra blir det svårt för motståndarna.

För Norrköping spelade tre Skånetjejer och inte minst Julia Mertel visade framfötterna under korgarna. Nu är det en liten paus innan det är dags för match den 26 mars igen i Heleneholms Sporthall.

Malbas - Norrköping BBF 68-40 (34-20)

Poäng Malbas: Elin Ekdahl 25, Ester Kapetanovic 10, Vendela Genell 10 (6 ass), Thea Fischer 9, Ella Barthold 5, Kajsa Lundahl 3 (12 ret), Molly Melin 3, Engla Persson 2, Elin Hållenius Robertsson 1.