Referat: Nässjö - Malbas
Sjunde raka kom mot Nässjö
2023-01-15 16:47

Det satt hårt inne men grabbarna hittar sätt att vinna matcher på, det står utom allt tvivel efter bortasegern mot Nässjö på lördagen. Hemmalaget jagade ikapp i sista perioden och hade en trea för att kvittera men Peter Møller kunde sätta spiken i kistan med två straffkast fram till slutresultatet 75-70.

Till denna match var unge stjärnskottet Sixten Smedjeback tillbaka efter hans landslagsäventyr i Baltic Sea Basketball Cup där han gjorde väldigt bra ifrån sig. Malbaspågen fick också ett stort förtroende av coach Rade Vojnovic med 28 minuter, näst mest i laget.

Det var jämnt länge till Malbas ryckte iväg till en 14-poängsledning som mest. David Terins, som inte har spelat så många bortamatcher, visade hur viktig han kan vara för laget och röjde rejält under korgarna. 10 av 18 2PFG och totalt 22 poäng gjorde honom till matchens lirare för Malbas.

Malbas är ett av de bättre lagen i Basketettan på att ta hand om bollen men tvingades till 21 turn overs denna match, klart över snittet och kanske en anledning till att det blev så jämnt. Men en seger är en seger är en seger och Malmölaget parkerar nu stabilt på en andra plats vilket i dagsläget kvalificerar laget till Basketettan Final Four.

Redan nästa helg blir det dock riktig tufft då sensationslaget Marbo kommer på besök. Laget från Kinna har fyra raka segrar och är bara en match bakom Malbas i tabellen. Vi hoppas på stort stöd i Heleneholms Sporthall då!

Nässjö - Malbas 70-75 (36-35)

Poäng Malbas: David Terins 22, Said Abdi 12, Sixten Smedjeback 10, Eduardo Perez Escribano 9, Peter Møller 6, Edin Becarevic 5, Ali Obaysi 4, Jesper Hagberg 4, Sebastian Rostbøll Norberg 3.