SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Malbas kvalar till Superettan
2023-03-21 20:08

Efter att ha varit ett topplag hela säsongen i Basketettan södra har Malbas beslutat sig för att kvala till Superettan. - På söndag är det dubbelarrangemang och herrarnas sista hemmamatch för säsongen så vi hoppas att alla sluter upp så de känner stödet inför kvalet, säger klubbchef Johannes Wohlert.

På söndag den 26 mars spelar herrarna sin sista hemmamatch och det är Södertäljes utvecklingslag som står för motståndet. Förutom plumpen mot Högsbo i den inledande matchen av säsongen har Malbas bara förlorat mot seriesuveränerna Djurgården. I övriga matcher har laget, oavsett vilka som spelar, visat en otrolig vinnarskalle och olika sätt att vinna matcherna på.

 

- Ingen spelar för sig själv, alla spelar för laget, alla tar den roll man måste ta för att vi ska vinna och det är väldigt ovanligt. Jag vet faktiskt inte om jag har varit med om ett så osjälviskt lag förut, säger danske Peter Møller som anslöt inför denna säsongen och har blivit en nyckelspelare. 

 

Det uppoffrande spelet förkroppsligas kanske bäst av unge Sebastian Røstboll Norberg som har gått från några ströminuter per match till att starta som point guarden. Sebastian, som även coachar Malbas P07, sätter tonen med sitt aggressiva försvar och har utvecklats mycket under säsongen. Naturligtvis har även ännu yngre Sixten Smedjeback tagit stora kliv framåt men Kasper Hagberg vill ändå understryka lagets betydelse. - Vi är alltid väl förberedda, vi kämpar för varandra och jag är 100% inställd på att vi ska upp till Superettan, säger han.

 

- Vi känner att vi skulle kunna göra det riktigt bra i Superettan. Ekonomiskt, sportsligt och organisatoriskt finns allt på plats och då tillhör det faktiskt idrottens natur att vilja nå högre. Killarna har visat hela året att de vill upp och vi tänker inte stoppa det utan hoppas med hela vårt hjärta att de fixar det, säger klubbchef Johannes Wohlert. 

 

Kvalet spelas i Stockholm den 1-2 april och eftersom det är så jämnt i Basketettan norra är det ännu inte klart vilka som återfinns på andra sidan. Vi hoppas naturligtvis på att alla expatrierade malmöiter dyker upp och bär klubben tillbaka till Superettan. Men först är det alltså match på söndag kl 16:00 i Heleneholms Sporthall.

 

Välkomna!

 

 


Nyhetsarkiv
Norrort nobbade Malbas2024-02-04 18:25
Malbas vägde för lätt2023-11-05 19:41
Revansch på RIG Mark2023-10-01 23:21
Mera Månsson i Malbas 2023-09-01 14:38
Vi är i Superettan!2023-04-02 10:03
Malbas föll mot Högsbo2022-09-30 11:02
 
Partners
1975 klubben