SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Referat: Lidingo basket - Malbas Basketbollklubb
Idag kl 13 ska det avgöras!
2023-04-01 08:58

På lördag kl 13:00 spelar Malbas en helt avgörande match om en plats i Superettan säsongen 23/24 på bortaplan mot Lidingö. Läs om vilka som spelar för Malbas och om de båda lagen inför matchen här. Nu ska hela säsongen avgöras!

Matchen går att se på WebbTV med start kl 13.00 här:

BASKET-TV: Lidingö - Malbas

 

Följ matchen via live stats här:

Live stats: Lidingö-Malbas

 

Detta kommer att bli en oerhört tuff match. Lidingö har ett väldigt samspelat och rutinerat lag. Tom Göransson, bröderna Övrebö Silveira och Aleksander Petrovic flankeras av post guard Oskar Granat med SBL-meriter från Sundsvall och Uppsala.

 

De fyra första är flitiga 3x3-spelare och har representerat Sverige i flera sammanhang. Deras samspelthet avspeglar sig i statistiken där bara Djurgården snittar fler assist per match än Lidingö.

 

Lidingö har vunnit sina tre sista matcher i Basketettan norra och kliver in i kvalet med gott självförtroende. De hamnade på andra plats i tabellen efter Umeå BSKT:s farmarlag. 

 

För Malbas gäller det att ha koll på Oskar Granat som med sina 32 minuter per match, 10 poäng och nästan 7 assist styr Lidingös spel. Granat toppar hela Basketettan (norra och södra) i assists och steals.

 

Malbas har å andra sidan ett av Basketettans tightaste lag. Utan att vara särskilt stora så spelar man det bästa försvaret i hela Basketettan, både norra och södra inräknat med bäst defensiv rating. Försvaret kommer, som vanligt, att bli nyckeln för Malbas och förhoppningvis sitter skyttet och de snabba uppspel försvaret kan ge. 

 

Malbas har bara förlorat tre matcher denna säsong. Premiären hemma mot Högsbo samt de båda matcherna mot seriesuveränerna Djurgården Basket.

 

Det är för övrigt Djurgården som arrangerar detta Final Four fast de har förlagt det till Lidingös hemmaplan, då deras hemmaarena Brännkyrkahallen var uppbokad för bordtennis. De spelar kl 15:45 mot Åkersberga om den andra platsen i Superettan.

 

Malbas ställer upp med:

Tomas Callesen, C

Edin Becarevic, F/C

Said Abdi, F

Nikos A Xotza, C

David Terins, F

Ali Obaysi, F

Kasper Hagberg, G

Peter Møller, G

Eduardo Pérez Escribano, G

Jesper Hagberg, G

Sixten Smedjeback, F

Sebastian Rostbøll Norberg, G

 

Se Malbas herrlags hemsida och läs om matcherna i år

 

Se Malbas lag- och spelarstatistik under året

 

 

 


Nyhetsarkiv
Norrort nobbade Malbas2024-02-04 18:25
Malbas vägde för lätt2023-11-05 19:41
Revansch på RIG Mark2023-10-01 23:21
Mera Månsson i Malbas 2023-09-01 14:38
Vi är i Superettan!2023-04-02 10:03
Malbas föll mot Högsbo2022-09-30 11:02
 
Partners
1975 klubben