Referat: Malbas  - Högsbo
Malbas föll mot Högsbo
2022-09-30 11:02

Nästan 200 personer hade tagit sig till Heleneholms sporthall för att bevittna nykomlingarna Malbas första match i Basketettan. Coach Rade Vojnovics lag kom ut med mycket energi men gästernas aggressiva försvarsspel satte griller i huvudet på hemmalaget. Några defensiva stopp gjorde dock att gästerna inte kunde dra ifrån utan ställningen var 14-14 efter den första perioden.

Det var kamp och mycket fysiskt spel men rytmen i anfallet hittade varken Malbas eller Högsbo. Resultatet blev en del svåra avslut och låg skottprocent för båda lagen. “Basketball is a game of runs” sägs det ofta men fram till mitten av den tredje perioden följde lagen varandra. Då gjorde Högsbo ett rejält ryck, tack vare Malbas 15-årige talang Sixten Smedjeback var Högsbos ledning bara nio poäng då han sänkte en trea i slutet av den tredje perioden.

I den sista perioden blixtrade Malbas danske fd landslagsspelare Peter Møller till. Genom fem raka poäng tog han laget tillbaka in i matchen men Högsbo vann alltså med 65-60 till slut.

Peter Møller gjorde flest poäng för Malbas men var besviken efteråt. Foto: Joel Rosén.

- Det är frustrerande att vi skjuter så dåligt, vi kom in i det till slut men då var det lite för sent, säger en besviken Peter Møller efter matchen.

Malbas har gott om tid att slipa på detaljerna, nästa match är först den 9 oktober då Nässjö kommer på besök i Heleneholms sporthall.