SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hemmaplan Högaholm

På tisdagarna bedriver Malbas verksamhet i sin Hemmaplansektion. Vi finns på Högaholmskolan på tisdagar kl 17:00 - 18:00. Där finns tränarna Puja Shahbani och Melissa Yildirim som tar emot alla som vill testa på basket i mellanstadieåldern.

 

Det har varit ett stort intresse under våren och vi kör på till skolan stänger för sommaren.

 

 

Hemmaplan bedrivs i samarbete med skolor, basketbollföreningar och företag runt om i Skåne där vi möter barnen i deras egen miljö, ute på skolorna. Satsningen är ett pilotprojekt initierad av Skånska Basketbollförbundet och har stöd från Svenska Basketbollförbundet, Skåne Idrotten och Internationella Basketbollförbundet.

 

​Hemmaplan är uppbyggt efter en dansk förlaga som under åren de varit verksamma visat fantastiska resultat. BørneBasketFonden har genom roliga, dynamiska och inkluderande basketaktiviteter utfört över 40 000 rörelsetimmar (varje gång 1 barn deltar i 1 aktivitet) på skolor runt om i Köpenhamnsområdet. Genom sitt täta samarbete med lokala basketföreningar har de gjort det lättare för barn att bli medlemmar. I de områden de verkar har medlemsantalet i klubbarna höjts med så mycket som 30%. Utöver aktiviteter ute på skolorna anordnar BørneBasketFonden Barnbasketcamps samt hjälper till att starta upp basketklubbar för barn i områden där det tidigare saknats.

2024-06-07 16:02
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Partners
1975 klubben