Herrlaget tog dubbla segrar
2022-11-22 15:56
Det blev en lyckad helg med segrar både mot Fryshuset och Hammarby för herrlaget. På lördagen blev det en knapp seger med 93-90 mot Fryshuset och på söndagen slogs Hammarby tillbaka med 74-52.

Fryshuset har ett ungt lag med många gymnasieelever men flera på hög nivå. Hittills har det inte blivit så många segrar men det var Malbas första bortamatch för säsongen och med ett relativt nykomponerat lag kan det vara svårt.

Malbas öppnade dock starkast och det blir allt mer tydligt hur mycket Kasper Hagberg kommer att betyda för laget. Guarden som skadade sig på försäsongen gjorde sin första match hemma mot topplaget Djurgården.

Nu fick han mycket speltid och svarade med 17 poäng, 8 returer, 7 assists och 5 steals. Även Peter Møller kom igång bättre med Kasper vid sin sida och stod för 28 poäng.

Malbas hade greppet om matchen med Fryshuset stormade tillbaka och hade ledningen i slutet. En lay up av Kasper Hagberg och ett straffkast av Møller tog dock Malbas till det slutgiltiga resultatet 93-90.

Det blev en trevlig lagmiddag och boende hos samarbetspartnern Scandic men sedan var det dags igen. Superettasatsande Hammarby IF stod för motståndet på söndagen. Denna gång var det inget snack, Malbas hade trimmat försvaret lite och kom ut med ledning 21-8 efter första perioden. Denna ledning utökades sedan och slutresultatet 74-52 var rättvist.

Även denna gång var det firma Peter Møller/Kasper Hagberg som stod för det mesta av grannlåten men en speciell shout out till Edin Becarevic som drog ner 10 returer och stoppade i 6 poäng på 25 minuters spel.

Nästa match för Malbas är även den borta, denna gång mot Södertälje. Den matchen spelas den 27 november, nästa hemmamatch är den 11 december mot Norrköping.