SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Malbas Academy

Tillsammans med Peab som är huvudpartner till Malbas Academy erbjuder vi alla våra medlemmar i åk 7-9 att delta i Malbas Academy. Genom sitt engagemang i Malbas Academy vill Peab ge ungdomar i Malmö möjlighet att utveckla sin förmågor.

I Malbas Academy får du möjlighet att upptäcka, utveckla och träna dina ledar-, domar och sekretariatsförmågor. Du kommer att, under 3 år ges möjlighet att utbilda dig till ungdomsledare, domare och att sitta i sekretariatet under matcher. Genom ett aktivt deltagande i Malbas Academy får du och alla andra ett värdefullt intyg för kommande referenser och jobbansökningar. Att ingå i Malbas Academy är frivilligt, men vi ser dock det som obligatoriskt att delta vid gemensamma träffar, såsom uppstartskvällen och Malbas årsmöte. 

 

Genom Malbas Academy får du en unik plattform att stå på förutom ditt basketspelande. Egenskaper som att kommunicera tydligt och att leda en grupp är alltid nyttiga och dessutom egenskaper som värderas högt senare i livet, på arbetsmarknaden.

 

Att lära sig att döma basket är lika stärkande och utvecklande för din egen person som för ditt basketutövande. Du lär dig lita på din magkänsla och ta snabba beslut i pressade situationer och du lär dig att behålla lugnet även om känslorna svallar runtomkring dig.

 

Liknande situationer lär du dig hantera i Sekretariatsutbildningen. Och sist men inte minst; det är roligt!

 

I början av terminen väljer du spår:

Utbildningarna vi erbjuder köper vi av Svenska Basketbollförbundet och vid avslutad utbildning erhåller ungdomarna ett utbildningsintyg. I utbildningarna ingår även praktik så att ungdomarna får använda sina kunskaper i verkligheten. Inom Malbas Academy erbjuder vi ett antal intressanta föreläsningar varje termin.


Vårdnadshavare och spelare som berörs av Malbas Academy får närmare information om upplägget i början av säsongen. Vi har ett begränsat antal platser inom varje utbildningsspår och därför får ungdomarna rangorna sina önskemål om inriktning (ledare, domare och sekretariat). 

 
Partners
1975 klubben