SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sök till Malmö riksidrottsuniversitet

Hej,

 

Om du vill kombinera en karriär inom basketen och samtidigt studera för att förbereda nästa karriär ska du komma till Malmö!

 

Här finns nämligen den möjligheten!  Malmö universitet är ett av få Riksidrottsuniversitet i Sverige som har anpassade program för elitidrottare. Den 15 april är sista ansökningsdag.

 

Du kan spela för Malbas och samtidigt läsa en universitetsutbildning och bo i en av Sveriges hetaste städer med Köpenhamn bara en halvtimme bort!

 

Malmö universitet har 24000 studenter, 130 program och över 400 kurser att välja mellan. 

 

Kom ihåg att du alltid kan söka och sedan tacka nej om du vill. 

 

Hör av dig till mig eller sportchef Joakim Källman om du vill veta mer om Malbas och möjligheterna för dig här.

 

Med vänlig hälsning,

Johannes Wohlert, klubbdirektör Malbas

johannes.wohlert@malbas.se

0704-259925 (även Whatsapp)

 

 

Under studietiden får du som RIU-student: 

  • En egen kontaktperson på Malmö universitet, Dubbla Karriärer koordinator (DK), som finns till för dig under din studietid i frågor som rör elitidrott och studier.
  • Närhet till träningslokaler vid praktik. Vid placering av praktikplats och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ska hänsyn tas till ditt behov av närhet till träningslokaler.
  • Möjlighet att ta del av Malmö idrottsakademis kompetenscenter. Kontakta DK-koordinatorerna för information om vad som gäller för RIU-studenter vid Malmö universitet. 

Så här får du som elitidrottar stöd under studierna:

  1. När du blivit antagen till studier vid Malmö universitet kontaktar du ditt specialförbund för att få intyg på din idrottsnivå. 
  2. Ta kontakt med Malmö universitets DK-koordinatorer och skicka med ditt intyg.
  3. DK-koordinatorerna gör en bedömning och beslutar om du har rätt till stöd, enligt Malmö universitets riktlinjer för högskolestudier och elitidrott.
  4. När du beviljats stöd träffas du, DK-koordinator och representanter från utbildningen för att diskutera dina studier vid Malmö universitet.
  5. DK-koordinatorn ansvarar för uppföljning under hela din studieperiod.

 

Läs mer om Malmö universitet: 

https://mau.se/


Läs mer om Riksidrottsuniversitet i Malmö:

https://mau.se/utbildning/kampanjsidor/riksidrottsuniversitet/

 
Partners
1975 klubben