SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sommarord från klubbchefen
2023-06-09 10:40

CSR-ansvarig och sportchef, sommaraktiviteter och Barton Clinic. Det är många järn i elden nu för Malbas och klubbchefen Johannes Wohlert har skrivit några ord för att beskriva varför, vad och hur Malbas jobbar just nu. 

Hej Malbas!

 

Dags att skriva lite om vad som händer i klubben - det känns som om hjulen snurrar fort på flera olika håll! Både för mig själv och andra som är intresserade kan det vara bra att få en överblick. Malbas vision är att vi ska bli Malmös mest attraktiva förening - det kan man naturligtvis lägga väldigt mycket i men efter ett drygt år och massor med samtal med människor i Malbas känner jag att klubben som mötesplats och energibooster är något alla är överens om. Vi gemensamt vill att det ska vara en brokig klubb med många olika personligheter där alla ska känna att de är välkomna.

 

Vår eminente ordförande Marcus Horning, som tyvärr efter fem år kommer att lämna över ordförandeklubban på årsmötet i höst, sade något väldigt bra på en VIP-samling inför landskampen i vintras. - Åtta av tio jobb kommer från kontakter eller bekanta, ditt personliga nätverk kan vara din viktigaste tillgång.

 

Genom Malbas får ungdomar knyta en massa nya vänskapsband som kan leda till att nya världar öppnas eller att drömmar väcks. För oss är det därför oerhört viktigt att vi håller ihop klubben oavsett hur brokiga vi är - just den blandningen av människor är vår största styrka.

 

När jag började så tog styrelsen vid ett strategimöte ett beslut kring tre fokusområden. Och för att bättre förstå de beslut vi tar är det nog ganska bra att ha koll på dem, de har blivit en kompass för mig i en vardag där det finns tusen olika underbara idéer och initiativ. 

 

  • Dream Factory

Vi har de senaste åren märkt att många spelare som verkligen “lever basket” i gymnasieålder har valt att lämna Malbas och Malmö. Styrelsen ville verkligen få till en ändring på detta och skapa en miljö i Malmö där även de allra mest ambitiösa och talangfulla känner sig hemma och kan förverkliga sina drömmar.

 

Vi jobbar hårt med detta tillsammans med Malmö idrottsgymnasium och ett led i detta är att skapa en tydlig struktur för U17, U19 och seniorlag. Värvningen av förbundskapten Joakim Källman som damlagscoach och sportchef ska också ses som ett led i detta.

 

Vi vet också att basket är en publiksport och just “basketkänslan” uppstår när vi samlas. Därför satsar vi även extra på våra evenemang och våra representationslag för att skapa klubbkänsla och något att vara stolta över.

 

I höst kommer ni få se ett lyft kring detta och jag hoppas att vårt publiksnitt blir överlägset störst i de serier vi spelar. Självklart är även Malbas Madness en del i att skapa härliga basketevent i Malmö - turneringen vi kör den 1-5 november.

 

  • Multilokala Malbas

Vi vill aktivt finnas i idrottssvaga områden. Den svenska föreningsmodellen har sina utmaningar i socioekonomiskt utsatta områden eller “kulturrika områden” som man med fog också kan kalla dem. Basketintresset är skyhögt här men resurser för ideellt engagemang är en bristvara.

 

Tack vare Skåne BDF:s Hemmaplansprojekt har vi lyckats lösa en finansiering för att finnas på eftermiddagarna i Nydala med omnejd. En verksamhet vi redan bedriver i Rosengård tack vare Stiftelsen Momentum.

 

Vi söker nu efter en CSR-ansvarig på halvtid som kan koordinera och leda denna verksamhet för att ge basket och andra aktiviteter till ungdomarna, de blir samtidigt medlemmar i Malbas och har tagit första steget in i vår 1500 spelare stora familj.   • Ledare

Det tredje fokusområdet handlar om ledare - att genom struktur och tydlighet underlätta deras arbete och genom en ständig dialog och utbildningar kompetensutveckla dem. Anas har hand om MiniMalbas och jag har hand om Malbas - i samarbete med Joakim Källman. 

 

Vi är aldrig starkare än våra ledare som är ute på golvet varje helg och kväll. Malbas Academy kommer att utvecklas tack vare Rebecca Zink och vi håller just nu på med ett policyarbete som ska ge våra ledare ett stöd i vardagen.

 

Jag tror stenhårt på självbestämmandeteorin och vi har under året haft flera work shops där vi har diskuterat svåra situationer i vardagen kring speltid, nivåindelning, ambitionsindelning, spel med äldre etc. Jag tror att våra ledare vill och behöver få klarhet i detta för att kunna fokusera på basketen och ledarskapet. 

 

Vi har också fått den internationella coach clinicen Barton Clinic till Malmö och vi bjuder våra ledare i Malbas på denna utbildning som äger rum den 19-20 augusti i Hästhagens sporthall. Anmäl er här!

 

 

Effekterna av vad vi gör syns varje dag i Malmö och jag är otroligt glad och stolt över att få vara en del av Malbas - det är verkligen en klubb full av värme där vi försöker att peppa och bygga varandra. 

 

 

I sommar är det massor av aktiviteter över hela staden. Vi har Mini Camp för de yngsta, Skills Camp för högstadier, Open Gym fem veckor i Hästhagen och Hermodsdal (vi får tre veckor av Malmö kommun och finansierar två veckor extra själva), herr- och damlag kör förmiddag och kväll hela sommaren tillsammans med de äldre spelarna, vi finns på Ribban hela sommaren, vi kommer i samarbete med MKB att finnas på fem olika planer till i Malmö, vi kommer i samarbete med Svenska Basketbollförbundets satsning Nothing but Net finnas på en uteplan och i augusti arrangerar vi Summer Camp för pojkar och flickor födda 2009-2013 i Tyringe.

 

 

Så chansen finns att vi ses därute i ett somrigt Malmö med det underbara ljudet av en basketboll som studsar på asfalt.Bästa sommarhälsningar,Johannes Wohlert


Nyhetsarkiv
Malbas nya USM-grepp2023-10-18 08:44
Kommentar från Malbas2023-10-03 12:18
Super Sunday 1 okt2023-09-25 14:22
Barton Clinic i Malmö2023-08-21 07:05
CSR-ansvarig Malbas, 50%2023-06-08 15:07
Open Gym sommaren 20232023-06-01 15:07
Malbas Tyringe Camp 20232023-04-14 16:15
Familjefest på söndag!2023-01-26 09:02
Se USM i helgen!2023-01-20 11:53
Årets julklapp 20222022-11-23 10:51
Coacher och falafel2022-11-22 22:30
Ny styrelse i Malbas2022-09-29 08:19
Lorem ipsum2020-12-11 15:11
 
Partners
1975 klubben